Kaip „išgydyti“ kamščio ydą?

wine_cork_ensemble

Kelionės metu įsigijote butelį ypatingo vyno, tačiau grįžus namo paaiškėjo, jog jame atsiskleidžia nemalonūs kamščio aromatai? Neverta panikuoti – profesorius Andrew Waterhouse turi praktišką patarimą.

Kalifornijos universiteto enologijos mokslų profesorius Andrew Waterhouse neseniai paskelbė, jog vyną, užkimštą tradiciniais ąžuolo kamščiais ir pagedusį dėl šių kamščių pelėsio ydos, galima „išgydyti“ namų sąlygomis vos per keletą minučių. Tereikia turėti didelį dubenį ir plastikinę plėvelę.

Žymus profesorius, vyno cheminės sandaros tyrinėtojas teigia, jog panaikinti kamščio problemą galima supylus vyną į dubenį, tuomet apvyniojus jį plastikine plėvele ir stipriai sukračius. Pasak Andrew Waterhouse, tokiu būdu molekulės, kurios sukelia kamščio ydos aromatą (2,4,6-trichloroanizoliai) atsiskiria nuo vyno ir prikimba prie polietileninės plėvelės dalies. Belieka vyną supilti į butelį ir mėgautis!

Reklama

Parašykite komentarą

Filed under Vienu kąsniu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s